Interview met Odile de Pooter

Sinds april 2017 werkt Marscha samen met Odile de Pooter. Odile ondersteunt Marscha op het gebied van communicatie en organisatie. Denk hierbij aan het schrijven van teksten voor diverse media en het organiseren van evenementen. Odile heeft sinds kort een eigen bedrijf: OJA! teksten & communicatie en werkt ook nog 2 dagen bij het ondernemersloket van de gemeente Sluis. Hieronder een interview met Odile over de leuke samenwerking.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Marscha en ik hebben elkaar leren kennen tijdens Contacta in de Zeelandhallen in Goes. Ik ben al jaren als standhouder op deze bedrijvenbeurs te vinden vanwege mijn werk bij de gemeente. Onze stand staat op het Zeeuws-Vlaams Paviljoen en sinds 2016 is Marscha betrokken bij de coördinatie daarvan. Ik heb haar toen als een zeer deskundige en betrokken ondernemer leren kennen. Toen Marscha aangaf dat ze op zoek was naar zzp'ers om mee samen te werken, ben ik na een korte inwerkperiode aan de slag gegaan.

Wat vind jij fijn aan de samenwerking?

Dat het klikt! Voor mij is dat goede gevoel erg belangrijk. De korte lijntjes met Marscha zijn prettig; ik kan haar snel bereiken als ik iets wil afstemmen. En ik sta telkens weer versteld van haar kennis en kunde. Ze heeft zoveel ervaring en daar leer ik veel van! Daarnaast vullen onze netwerken elkaar mooi aan, waardoor we elkaar versterken.

Wat vind je weleens moeilijk aan de samenwerking / wat zou nog beter kunnen?

We stemmen veel af via telefoon, e-mail en handige apps. Toch zou ik best regelmatig een ochtend of middag met Marscha in een kantoor kunnen zitten om lopende zaken te bespreken. Dat kan soms net wat effectiever zijn.

Hoe omschrijf je Arrangé in je eigen woorden?

Marscha arrangeert het wel. Met haar open blik naar klanten, naar onze samenwerking en naar de toekomst. Ik vind het heel stoer en wijs van haar dat ze de keuze heeft gemaakt om op deze manier haar bedrijf te versterken. Ook hierin vind ik haar een professional.

Hoe heet jouw bedrijf en waar wil je naar toe met jouw bedrijf?

Ik heb begin 2017 mijn eigen bedrijf opgericht, OJA! teksten & communicatie. Ik werk daarnaast nog twee dagen bij het ondernemersloket van de gemeente Sluis. Werkzaamheden op het gebied van communicatie en het organiseren van (netwerk)bijeenkomsten zijn voor mij altijd de krenten in de pap geweest in mijn werk bij de gemeente. Tijdens mijn HBO-opleiding Facilitaire Dienstverlening koos ik voor marketing en communicatie als hoofdvakken. Het opstarten van een eigen bedrijf is voor mij een goede keuze geweest. Alles waar ik blij van word, komt samen: communicatie, regelen en verbinden. Op termijn zou ik dat graag fulltime doen.

Hoe zie je de samenwerking met Arrangé over 5 jaar?

Ik zou het leuk vinden als Marscha en ik dan nog steeds samen projecten oppakken, door de hele regio. Zeeuws-Vlaanderen zit in de lift dankzij de inspanningen van enthousiaste ondernemers en dat ondersteun ik graag. En zeker samen met Marscha!

Marscha is kritisch en heeft een eigen aanpak, al 9 jaar opgebouwd. Is het moeilijk om met Marscha samen te werken?

Ik ben zelf een perfectionist die graag alles tot in de puntjes heeft geregeld en aan alles denkt. Ik had niet verwacht dat het zo prettig zou zijn om met iemand samen te werken die dat overtreft. Ik werk graag met Marscha samen. Noem het maar een synergie!

Mei 2017

Schrijf in voor E-nieuws Arrangé

Druk, druk, druk. Vaak nét te laat. Maar volop ideeën!
Herkenbaar? Arrangé geeft regelmatig tips #mooioptijd.

* Verplichte velden
Nieuwsbrief Ja ik wil!